جراحی میومکتومی چیست؟

فهرست مطالب

جراحی میومکتومی چیست؟

جراحی میومکتومی یک راه درمانی برای بهبود آسیب‌ های رحمی است.

اگر بانوان متوجه شوند که با فیبروم‌ های رحمی مواجه هستند باید خیلی سریع برای درمان اقدامات لازم را انجام دهند زیرا فیبروم‌ ها اگر در بافت رحم باقی بمانند مشکلات و عوارض زیادی را در پی داشته و عموماً باعث از کار افتادن اندام‌ های حیاتی میشوند.‌

اما گاهی اوقات بانوان با وجود فیبروم در سنین باروری قرار دارند و اغلب آنها تمایل به فرزندآوری داشته و مهم است که بافت رحم را حفظ کنند.

در اغلب موارد متخصصان با برداشت کلی بافت رحم سعی دارند بدن را از این فیبروم‌ های خطرناک پاکسازی کرده تا بانوان خونریزی‌ های شدید و قاعدگی دردناک را تجربه نکنند.

اما اکثر بانوانی که در سن بارداری قرار دارند و به فیبروم مبتلا میشوند مهم است که بافت رحم را حفظ کنند، در چنین موقعیتی متخصصین جراحی میومکتومی را انجام داده تا بتوانند به درمان های طولانی و قاعدگی‌ های سنگین پایان دهند.

شاید برایتان جالب باشد بدانید که با وجود فیبروم بانوان مشکلاتی همچون یبوست شدید، سقط مکرر جنین و ناباروری را تجربه خواهند کرد و مهم است که رحم از انواع فیبروم‌ ها پاکسازی شود.

اما با انجام جراحی میومکتومی پزشک تمام تلاش خود را به کار گرفته تا ضمن پاکسازی رحم از فیبروم‌ ها بافت حساس این عضو را به سلامت حفظ کنند و پس از آن بانوان می‌ توانند با وجود تخمدان‌ ها بارداری را به صورت طبیعی تجربه کنند.

آیا فیبروم های رحمی را با جراحی میومکتومی می توان به طور کامل برطرف کرد؟

آیا فیبروم های رحمی را با جراحی میومکتومی می توان به طور کامل برطرف کرد؟
آیا فیبروم های رحمی را با جراحی میومکتومی می توان به طور کامل برطرف کرد؟

اگر بانوان در سنین جوانی و پیش از یائسگی به فیبروم‌ های رحمی مبتلا شوند به دنبال روش‌ های درمانی موثر هستند تا بتوانند ضمن پاکسازی رحم از انواع فیبروم‌ ها این بافت حساس و عضو مهم را حفظ کنند.

اما این سوال در چنین موقعیتی مطرح میشود که آیا می‌ توان فیبروم‌ های رحمی را با جراحی میومکتومی درمان کرد یا خیر.

  زگیل تناسلی و راه های درمان آن

قبل از هر چیز باید بدانید که این فیبروم‌ ها باید با روش‌ های کاملاً موثر برطرف شوند در غیر این صورت بافت رحم را تخریب کرده و اندام‌ های مجاور را تحت تاثیر قرار می‌ دهند، اما تحقیقات انجام شده نشان می‌ دهد که متخصصان می‌ توانند با انجام جراحی میوکتومی رحم را از فیبروم‌ های ایجاد شده پاکسازی کنند.

به یاد داشته باشید که فیبروم‌ های رحمی توده‌ های خوشخیم هستند که باید از بافت رحم جدا شوند متخصصان می‌ توانند با روش میومکتومی که یک فرایند کم تهاجم شناخته میشوند اقدام به برداشت فیبروم‌ ها کرده و حتی می‌ توانند لایه‌ های داخلی رحم را پاکسازی کنند، به این واسطه بانوان در دوره‌ های قاعدگی بعدی خونریزی کمتری را تجربه کرده و در چنین موقعیتی سلامت آندومتر حفظ می‌ گردد.

با این حال متخصصان برای تمامی بانوان جوان‌ تر که نیاز است رحم را داشته باشند جراحی میومکتومی را انجام داده و تمام تلاش خود را به کار می‌ گیرند تا با کمترین میزان آسیب و جراحات در رحم فیبروم را درمان کنند.

آیا میومکتومی عملی شبیه به سزارین است؟

آیا میومکتومی عملی شبیه به سزارین است؟
آیا میومکتومی عملی شبیه به سزارین است؟

اگر با وجود بیماری‌ ها و فیبروم‌ های رحمی کاندیدای مناسبی برای جراحی میومکتومی هستید باید بدانید که این عمل اگر به صورت جراحی باز انجام شود شباهت زیادی به سزارین خواهد داشت.

اما معمولا متخصصان با توجه به وضعیت جسمانی بانوان عمل میومکتومی را به صورت لاپاراسکوپی هم می‌ توانند انجام دهند، اما انجام روش عمل بستگی به شرایط بیمار و نظر پزشک دارد.

اگر میومکتومی به صورت باز انجام شود مهم است که بانوان یک روز قبل از جراحی تحت مراقبت قرار گرفته تا شرایط جسمانی آنها به طور دقیق سنجیده شود زیرا نیاز است که یک جراحی باز در سطح رحم انجام پذیرد، پس از آن پزشک به واسطه بیهوشی و یا بی‌ حسی بیمار را برای عمل آماده می‌ کند و سپس محل برش را تعیین می کنند، متخصصان با ایجاد یک برش کوچک در بخش تحتانی شکم و بر روی رحم سعی دارند تا به فیبروم‌ ها دسترسی پیدا کنند.

  آر اف واژینال

پس از پاکسازی کامل رحم و خارج کردن فیبروم‌ ها از دیواره رحم به واسطه بخیه لایه‌ های برش خورده به یکدیگر متصل میشوند و دوره نقاهت آغاز می‌ گردد، این عمل کمترین میزان عوارض را به همراه داشته و دوره نقاهت خیلی سریع سپری خواهد شد.

مراقبت های بعد از جراحی میومکتومی

مراقبت های بعد از جراحی میومکتومی
مراقبت های بعد از جراحی میومکتومی

بعد از انجام جراحی میومکتومی بیماران موظفند که از سلامت خود مراقبت کرده تا بدون آسیب بتوانند این دوره حساس را سپری کنند و نتایج خوبی از این روش درمانی کسب خواهند کرد.

اگر میومکتومی به روش لاپاراسکوپی انجام شود نیاز به مراقبت‌ های محدودتری داشته و تنها کافی است که افراد از انجام فعالیت‌ های سنگین خودداری کنند و داروهای تجویز شده توسط پزشک را در زمان بندی مناسب مصرف نمایند.

اما اگر جراحی میوکتومی به روش باز انجام شود بانوان موظفند که با حساسیت بیشتری از سلامت خود مراقبت نمایند، زیرا در این روش درمانی برشی در قسمت شکم ایجاد شده که باید از بخیه‌ ها مراقبت شود.

توجه کنید که نباید شرایط برای تجمع آلودگی و یا تجمع رطوبت در این محدوده فراهم باشد زیرا باعث عفونت در ناحیه زخم شده و نتیجه عمل را تحت تاثیر منفی قرار می‌ دهد.

اما مصرف آنتی بیوتیک و سایر داروها در دوره بعد از عمل را فراموش نکنید.

همچنین مهم است که بعد از جراحی میومکتومی بانوان از تغذیه مناسب استفاده کرده تا علاوه بر جبران خون از دست رفته مشکلات گوارشی پدیدار نشود.

بروز یبوست فشاری مضاعف را به ناحیه شکم وارد کرده و ممکن است ضمن فشار واده باز شدن بخیه‌ ها را تجربه کنید.

در این دوره حساس با مصرف مایعات بیشتر و سبزیجات حاوی فیبر به سلامت بدن کمک کرده و علاوه بر جبران کمبودهای بدن روند بهبود را سریع‌ تر و بدون اختلال و آسیب تجربه می‌ کنید.

  سقط مکرر جنین

برای انجام فعالیت‌ های روزانه و تحرکات ورزشی خود حتماً با پزشک مشورت کنید، بر اساس معاینات انجام شده متخصصان متوجه میشوند که آیا بانوان شرایط انجام فعالیت‌ های شخصی و روزانه خود را دارند یا نیاز به مراقبت بیشتر است.

مهم است که بعد از انجام جراحی و بهبود بخیه‌ ها حتماً به پزشک مراجعه کرده و معاینات دقیق‌ تر را انجام دهید.

اگر در این دوران آسیب یا اختلالی همچون خونریزی، التهاب، زخم و عفونت را تجربه می‌ کنید حتماً به پزشک مراجعه کرده و از انجام درمان‌ های خودسرانه اجتناب کنید.

آیا عمل میومکتومی عوارض دارد؟

آیا عمل میومکتومی عوارض دارد؟
آیا عمل میومکتومی عوارض دارد؟

زمانی که متخصصان تشخیص خود را بر انجام جراحی میومکتومی می‌ گذارند معایب و مزایای این روش درمانی را به بانوان اعلام می‌ کنند و هشدارهای لازم را نسبت به مشکلات پس از عمل به آنها خواهند داد.

اما به یاد داشته باشید که با مراقبت‌ های درست و به موقع هرگز عوارضی از جراحی میومکتومی را تجربه نخواهید کرد و از بهترین شیوه‌ های درمانی به شمار می آید.

اما ممکن است بانوان در صورت مراقبت‌ های نادرست و یا کوتاهی در دوره نقاهت عفونت پس از جراحی را تجربه کنند.

معمولا زمانی عفونت برای بانوانی رخ می‌ دهد که جراحی را به صورت شکمی و عمل باز انجام می‌ دهند و کسانی که لاپاراسکوپی داشته‌ اند کمتر از دیگران در معرض این آسیب قرار خواهند گرفت.

اما در صورت کوتاهی در دوره مراقبت احتمال خونریزی از زخم‌ ها نیز وجود دارد، به یاد داشته باشید که برای انجام این عمل باید به متخصصان برتر هچون دکتر فاطمه علیزاده مراجعه کنید تا مبادا آسیب و اختلالی را تجربه نمایید، اما در موارد نادر ممکن است در پی انجام میومکتومی بخش‌ های مجاور و اندام‌ های جانبی رحم نیز با مشکل مواجه شوند و به این واسطه خونریزی و یا از کار افتادگی عصب‌ ها نیز به وجود خواهد آمد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما
ارتباط از طریق واتساپ
اینستاگرام دکتر سعید شمس