سقط مکرر جنین

فهرست مطالب

سقط مکرر جنین

عوامل موثر بر سقط مکرر جنین

زمانی که صحبت از سقط مکرر میشود بانوانی که در دوره بارداری هستند این نگرانی را در ذهن دارند که مبادا با انجام فعالیت‌ های روزانه و داشتن تغذیه متفاوت این عارضه را تجربه کنند، مهم است بدانید که سقط مکرر به معنی سقط جنین برای دفعات متوالی است و زمانی که بانوان سه بار سقط جنین را تجربه می‌ کنند اصطلاحاً به آن سقط مکرر می‌ گویند.

اما به خاطر داشته باشید که اگر وضعیت جسمانی مادر و موقعیت قرارگیری جنین در حد نرمال باشد هرگز سقط اتفاق نیفتاده و این عارضه به عوامل دیگر بستگی دارد.

بسیاری از بانوان در طی دوره بارداری روال طبیعی زندگی را سپری کرده و فعالیت‌ های شخصی را به تنهایی انجام می‌ دهند با این حال مهم است بدانید که عوامل ژنتیکی اولین و مهمترین مسئله تاثیرگذار بر سقط جنین است.

در مراحل بعدی سن مادر و فاکتورهای رحمی را نیز باید در این مورد جدی دانست، تحقیقات انجام شده در زمینه سقط مکرر جنین نشان می‌ دهد که هرگونه کمبود ویتامین در بدن بانوان ممکن است به چنین آسیبی ختم شود، با این حال باید در این مورد کمبود ویتامین D را جدی دانسته و اگر اختلالی در غدد درون ریز به وجود آمده باشد شانس ایجاد سقط جنین افزایش خواهد یافت.

اما عفونت‌ ها و ترومبوفیلی از دیگر عوامل موثر بر سقط جنین هستند، اما با راهکارهای ساده می‌ توانید از عوامل موثر بر سقت جنین پیشگیری کرده و با مراقبت بیشتر و قرار گرفتن تحت نظر متخصصان روند بارداری را به سلامت سپری خواهید کرد.

علت سقط جنین چیست؟

علت سقط جنین چیست؟
علت سقط جنین چیست؟

زمانی که سقط جنین اتفاق می‌ افتد بانوان با نگرانی و تنش بسیار زیاد به دنبال علت آسیب هستند و تنها متخصصانی که در زمینه زنان و زایمان فعالیت دارند می‌ توانند در این زمینه آگاهی لازم را به بانوان ارائه دهند.

  جفت سر راهی

قبل از هر چیز باید بدانید که اگر اختلال لخته شدن خون برای بانوان به وجود بیاید شانس بروز سقط جنین نیز افزایش چشمگیری خواهد یافت.

گاهی اوقات سیستم ایمنی بدن با اختلالات نادری همچون لختگی خون مواجه شده و زمانی که چسبندگی خون اتفاق می‌ افتد سقط جنین را برای بانوان باردار در پی دارد، لخته شدن خون باعث میشود تا اکسیژن و مواد مغذی ضروری به جفت نرسیده و روند رشد جنین متوقف میشود.

جدا شدن جفت از دیواره رحم و نهایتاً سقط جنین برای بانوان مسئله بسیار سختی است که در پی اختلالات لخته شدن خون اتفاق می‌ افتد، برای چنین عارضه متخصصان مصرف آسپرین یا هپارین را چاره کار دانسته و با رقیق‌ تر شدن خون شرایط خونرسانی، اکسیژن رسانی و تغذیه جنین از طریق جفت سهولت می‌ یابد.

اما مشکل دیگری که در پی ایجاد آن سقط جنین رخ می‌ دهد بیماری ‌‌های تیروئیدی است، زمانی که غده درون ریز تیروئید با مشکل مواجه میشود و ترشح این هورمون حیاتی مختل میشود بانوان باردار بیش از هر زمان دیگری در معرض سقط جنین قرار می‌ گیرند، به خاطر داشته باشید که وجود آنتی بادی‌ های تیروئیدی در خون می‌ تواند تیروئید را مورد حمله قرار داده و کارکرد آن را مختل می‌ کند و این مسئله با سقط جنین همراه است.

اما آسیب‌ ها و مشکلات رحمی همگی از عوامل موثر بر سقط جنین هستند، اگر بانوان با ناهنجاری‌ های رحم مواجه باشند در معرض زایمان زودرس و سقط مکرر جنین قرار می‌ گیرند، با این حال نباید عوامل ژنتیکی را در بروز این عارضه بی‌ تاثیر دانست.

برخی از بیماری‌ های رحمی مانند فیبروم‌ ها و یا نقص در سیستم ایمنی عاملی مهم و تاثیرگذار بر سقط جنین است با این حال باید بدانید که تمامی این موارد به تنهایی نیز می‌ توانند عامل سقط جنین باشند.

  تخمدان پلیکستیک یا کیست تخمدان

راه‌ های تشخیص سقط مکرر

راه‌ های تشخیص سقط مکرر
راه‌ های تشخیص سقط مکرر

زمانی که افراد پس از بروز سقط مکرر جنین به پزشک مراجعه می‌ کنند متخصصان در اولین قدم سعی دارند علت آسیب را پیدا کنند تا با روش‌ های دقیق‌ تر بتوانند برای بارداری‌ های بعدی سلامت جفت و جنین را تضمین کنند.

اما اولین و مهمترین روشی که برای بررسی این عارضه انجام میشود آزمایشات هورمونی است و به این واسطه متخصصان می‌ توانند هورمون‌ های تولید شده در بدن بانوان را ارزیابی کرده و هرگونه کمبود و یا افزایش بی‌ رویه آنها را بررسی می‌‌ کنند و به این واسطه تا حدودی متوجه میشوند که علت آسیب چیست و سقط مکرر به چه دلیل اتفاق افتاده است.

روش دیگر برای ارزیابی این عارضه سونوگرافی می‌ باشد، پزشکان با تصویربرداری از رحم می‌ توانند ساختار این عضو مهم را بررسی کرده و اگر ناهنجاری در این محدوده وجود داشته باشد به راحتی قابل مشاهده خواهد بود.

تصاویر دریافتی به روش سونوگرافی کاملاً قابل اعتماد هستند و متخصصین را از آسیب‌ های کوچک و بزرگ آگاه می‌ سازند.

در این موقعیت متخصصان آزمایش خون را روشی موثر برای بررسی دلایل سقط جنین می دانند، در این آزمایشات دو فاکتور مهم با نام آنتی بادی آنتی فسفولیپید و لوپوس آنتی کواگولانت بررسی خواهد شد.

اما در موارد خاص اگر متخصصان به حضور فیبروم‌ های رحمی و یا پولیپ رحم مشکوک شوند با روش هیستروسکوپی می‌ توانند این مشکلات را دقیق ‌تر بررسی کرده و جزئیات بیشتری از عملکرد رحم به دست می‌ آورند.

اما به یاد داشته باشید که اگر در پی انجام سایر روش‌ های تشخیصی گفته شده متخصصان به نتایج قطعی دست پیدا نکنند سعی دارند برای بررسی‌ های جزئی‌ تر بیوپسی آندومتر را انجام دهند، به این واسطه می‌ توانند بافت داخلی رحم را بررسی کرده و حضور هرگونه سلول‌ های غیرطبیعی و بیماری‌ های پنهان به این واسطه مشخص میشود.

  عمل سرکلاژ دهانه رحم

درمان سقط مکرر جنین

درمان سقط مکرر جنین
درمان سقط مکرر جنین

اگر بانوان پس از تجربه سقط مکرر برای رفع این آسیب به پزشک مراجعه کنند متخصصان از جمله دکتر فاطمه علیزاده پس از انجام روش‌ های تشخیصی درمان‌ های مناسب را مطابق با وضعیت بیماران در پیش می‌ گیرند، درصد زیادی از بارداری‌ ها پس از این شیوه‌ های تخصصی به نتایج خوبی خواهد رسید.

اولین قدم برای درمان سقط جنین تشخیص ژنتیکی قبل از لانه گزینی است، در طی دوره اقدام به بارداری متخصصان مراقبت‌ های تکمیلی را انجام داده و تا زمانی که از لانه گزینی صحیح نطفه مطمئن نشوند دست مراقبت برنداشته و هر لحظه بانوان را همراهی خواهند کرد.

اما در صورت نیاز اصلاحات هورمونی نیز انجام میشود، متخصصان وضعیت هورمونی بدن را بررسی کرده و در صورت وجود کمبود با مصرف داروهای موثر تعادل هورمونی را در بدن بانوان برقرار می‌ کنند.

همانطور که گفته شد لخته خون عاملی برای پایان دادن بارداری خواهد بود، از این رو متخصصان برای بانوانی که با سقط جنین مواجه هستند داروهای رقیق کننده را تزریق کرده که باید در دوز مشخص و زمان معین مصرف شوند.

از طرفی ناهنجاری‌ های رحمی مانند فیبروم‌ ها و یا پولیپ قبل از بارداری با روش‌ های همچون جراحی درمان خواهند شد و شرایطی کاملاً ایمن و مساعد برای رشد جنین فراهم است.

گاهی اوقات متخصصان درمان‌ های ایمونولوژیک را مناسب می‌ دانند و در اغلب موارد نتایج بسیار خوبی از این شیوه درمانی حاصل گردیده است، توجه داشته باشید که سقط جنین برای بانوان به دلایل مختلف اتفاق می‌ افتد و به همین دلیل است که شرایط درمان و روش‌ های تخصصی برای همه به صورت یکسان نخواهد بود، مهم است که در این زمینه به تشخیص پزشک خود اعتماد کرده و شرایط را برای یک بارداری کاملاً سالم مهیا کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با ما
ارتباط از طریق واتساپ
اینستاگرام دکتر سعید شمس