سندروم پیش از قاعدگی

فهرست مطالب

سندروم پیش از قاعدگی

سندروم پیش از قاعدگی چیست؟

قاعدگی برای همه بانوان امری طبیعی است اما در حالت خاصی ممکن است افراد ۵ تا ۱۱ روز قبل از قاعدگی حالاتی را تجربه کنند که زندگی فرد را تحت تاثیر قرار داده و انجام امورات روزانه را برای آنها مختل می کند.

تحقیقات انجام شده در این زمینه نشان می دهد که تغییرات شدید در سطح هورمون های جنسی و سراتونین در ابتدای چرخه قاعدگی احتمالاً باعث بروز این سندروم میشود.

هورمون استروژن و پروژسترون در زمان های خاصی از ماه در بدن افزایش پیدا می کند این هورمون ها باعث تغییر در خلق و خوی افراد شده و احتمالاً فرد دچار اضطراب و تحریک پذیری بیشتری میشود.

سروتونین یک ماده شیمیایی در مغز و روده است که ارتباط مستقیمی با احساسات، روحیه و افکار و خلق و خوی افراد دارد.

اکثر کسانی که به سندروم پیش از قاعدگی مبتلا هستند سابقه افسردگی یا اختلالات خلقی داشته اند احتمالاً این افراد دچار افسردگی بعد از زایمان شده یا به اختلال دو قطبی مبتلا بوده اند.

همچنین در مورد سندروم پیش از قاعدگی نمی توان از سابقه خانوادگی افراد چشم پوشی کرد، در مواردی خشونت های خانگی، سوء مصرف مواد، آسیب های فیزیکی و ضربه های عاطفی از مهمترین عوامل ایجاد کننده سندروم پیش از قاعدگی به شمار می آیند.

به طور معمول چرخه قاعدگی زنان ۲۸ روز است البته این تعداد روز ممکن است برای بانوان متغیر باشد و ۲۸ روز حد متوسط در نظر گرفته میشود.

در روز چهاردهم قاعدگی تخمک از تخمدان ها آزاد شده و در روز ۲۸ چرخه اتفاق می افتد و خونریزی آغاز میشود.

به طور متوسط قاعدگی برای زنان بین ۵ تا ۷ روز ادامه پیدا می کند و علائم خفیفی از جمله نفخ، درد شکم یا حساسیت پستان ها را تجربه خواهند کرد.

اما در سراسر دنیا حدوداً ۳ تا ۸ درصد زنان به سندروم پیش از قاعدگی مبتلا هستند و حالاتی را تجربه می کنند که به طور طبیعی اتفاق نیفتاده یا اگر رخ می دهد در این افراد شدت بسیار زیادی خواهد داشت.

  سونوگرافی واژن

علائم سندروم پیش از قاعدگی

علائم سندروم پیش از قاعدگی
علائم سندروم پیش از قاعدگی

تغییراتی که در بدن بانوان پیش از قاعدگی اتفاق می افتد کاملاً طبیعی است و معمولاً این حالات در روزهای ابتدایی قاعدگی و بعد از خونریزی بهبود پیدا می کند.

کسانی که به سندروم پیش از قاعدگی مبتلا هستند حالات پیش آمده را با شدت بیشتر تجربه می کنند و به طور قطعی تغییراتی را در زندگی و روال طبیعی فرد به وجود می آورد.

از مهمترین علائم سندروم پیش از قاعدگی باید به نفخ شدید اشاره کرد، درد شکم و درد پستان در حد شدید از دیگر آسیب ها و نشانه هایی است که برای بانوان در پی ابتلا به سندروم پیش از قاعدگی رخ می دهد.

این افراد بیش از حد طبیعی ولع به مصرف مواد غذایی به ویژه شیرینیجات داشته و خیلی زود متوجه آسیب های گوارشی از جمله یبوست خواهند شد.

آکنه، اسهال، سردرد و خستگی مفرط از دیگر نشانه های سندروم پیش از قاعدگی به شمار می آید، این افراد در این دوره نسبت به نور و صدا حساسیت بسیار زیادی داشته و به نوعی بدن دچار تحریک پذیری زیادی میشود.

در پی این حالات تغییراتی در الگوی خواب افراد به وجود می آید و ضمن خستگی بسیار زیاد نمی توانند خوابی عمیق و آرامبخش را تجربه کنند.

افراد مبتلا به سندروم پیش از قاعدگی بی دلیل دچار افسردگی و اضطراب شده و حالتی غمگین خواهند داشت و حتی ممکن است در مواردی دچار طغیان های احساسی شوند.

در موارد نادر مشاهده میشود که با وجود ابتلا به اختلال پیش از قاعدگی بانوان حالت بسیار شدیدی را تجربه می کنند که نیاز به درمان فوری خواهد داشت، این افراد علاقه ای به انجام امورات روزمره خود نداشته و همواره دچار اضطراب های شدید و در مواردی وحشت زدگی میشوند و به طور مرتب دچار بی‌خوابی هستند و گریه و حتی پرخوری و گرفتگی های عضلانی دردناک از جمله مشکلاتی است که تجربه می کنند.

  لیفت و تنگ کردن واژن با نخ

سندروم پیش از قاعدگی معمولاً حالتی است که افراد می توانند آن را تحمل کنند و با نکات مراقبتی بیشتر بهبود پیدا می کند.

اما مشکلات از جمله عصبانیت های شدید و حال نامساعدی که در پی این عارض اتفاق می افتد طبیعی نبوده و نیاز به رسیدگی بیشتر دارد.

حتی در مواردی این عارض آنقدر شدت پیدا می کند که افراد با فکر خودکشی منجر به آزار خود و نگرانی اطرافیان خواهند شد.

راهکاری برای تسکین علائم سندروم پیش از قاعدگی

سندروم پیش از قاعدگی از آن دسته اختلالاتی است که ممکن است به طور قطعی درمان نشود، اما راهکارهای مختلفی وجود دارد که می توانید برای تسکین این علائم اقدام کرده و تا حد زیادی موفق خواهید بود.

اگر در پی ابتلا به سندروم پیش از قاعدگی دچار نفخ شدید میشوید مصرف مایعات فراوان به تسکین این عارضه کمک می کند، بانوان مبتلا به این اختلال موظفند که از یک رژیم غذایی متعادل پیروی کرده و جهت بهبود سلامت و افزایش سطح انرژی خود مقدار بیشتری میوه و سبزیجات را مصرف کنند البته کاهش مصرف قند، نمک، الکل و کافئین به بهبود علائم این اختلال کمک خواهد کرد.

با وجود سندروم پیش از قاعدگی بانوان موظفاً که به طور مرتب از مکمل هایی مانند اسید فولیک، کلسیم، منیزیم و ب۶ استفاده کنند، این ویتامین ها برای کاهش گرفتگی های عضلانی مناسب بوده و تغییرات خلقی را به حداقل می رساند.

در کنار این نوع ویتامین ها باید از دوز مشخصه ویتامین دی استفاده کنید و حداقل در طی شبانه روز ۸ ساعت خواب با کیفیت داشته باشید البته برای کاهش نفخ شکم و کمک به سلامت روانی انجام فعالیت های ورزشی توصیه میشود.

در کنار ورزش داشتن مطالعه به کاهش استرس کمک کرده و با انجام اموراتی که به آن علاقه دارید این اختلال تحت کنترل خواهد بود.

اگر در پی ابتلا به سندروم پیش از قاعدگی دچار سردردهای شدید، گرفتگی معده و عضلات میشوید می توانید از داروهای ضد درد مثل ایبوپروفن یا آسپرین استفاده کنید.

  جراحی میومکتومی چیست؟

استفاده از این داروها تنها زمانی مجاز است که به تشخیص پزشک باشد و نباید در این مورد هیچ نوع دارویی را به صورت خودسرانه مصرف کنید.

درمان سندروم پیش از قاعدگی یا pms چیست؟

درمان سندروم پیش از قاعدگی یا pms چیست؟
درمان سندروم پیش از قاعدگی یا pms چیست؟

بسیاری از کسانی که به سندروم پیش از قاعدگی مبتلا هستند مشکلات و محدودیت های زیادی را در دوره قاعدگی تجربه می کنند.

این علائم قبل از شروع خونریزی و حتی بعد از آن با فرد همراه است و در مدت زمان زیادی از هر چرخه قاعدگی افراد حال نامساعدی را تجربه می کنند.

پزشکان برای درمان این سندروم از انواع داروهای ضد بارداری، مسکن ها و مکمل ها استفاده می کنند، قرص های بارداری با دوز پایین علائم سندروم پیش از قاعدگی را کاهش می دهند اما ممکن است لکه بینی اتفاق بیفتد.

انواع مسکن ها از جمله ایبوپروفن، آسپرین و ناپروکسن به کاهش علائم جسمانی این سندروم کمک شایانی می کند.

بانوان برای درمان این عارضه باید مصرف مکمل هایی همچون ویتامین ب ۶، ویتامین c، منیزیم، کلسیم و آهن را آغاز کرده و مصرف مرتب این ویتامین ها به کاهش علائم و رفع دائمی آنها کمک می کند.

در کنار دارو درمانی انجام روش های خانگی و مصرف گیاهان دارویی مناسب است.

بانوان می توانند انواع گیاهان دارویی از جمله چای برگ تمشک که حاوی مقدار زیادی مواد مغذی از جمله منیزیم و کلسیم است را مصرف کرده که باعث کاهش گرفتگی و دردهای پریود میشود.

استفاده از روغن گل مغربی باعث تسکین علائم سندروم پیش از قاعدگی شده و گیاه پنج انگشت برای متعادل سازی هورمون ها مناسب است.

از طرفی مهم است که از دمنوش و دم کرده بهار نارنج نیز استفاده کنید این دمنوش برای کاهش علائم pms مناسب می باشد.

برای درمان سندروم پیش از قاعدگی متخصصان تاکید زیادی بر داشتن استراحت و خواب کافی دارند، همچنین مهم است که بانوان در این دوره فعالیت های آرامبخش مثل یوگا را انجام داده و ماساژ و استراحت کافی را اولویت قرار دهند.

4 دیدگاه دربارهٔ «سندروم پیش از قاعدگی»

    1. برندینگ پزشکی پیراطب

      سلام. علت دقیق PMS مشخص نیست، اما ممکن است به دلیل نوسانات هورمونی (استروژن و پروژسترون) در طول چرخه قاعدگی باشد. تغییرات در سطح سروتونین (ماده شیمیایی در مغز) نیز می‌تواند نقش داشته باشد.

    1. برندینگ پزشکی پیراطب

      سلام. خیر، نه همه زنان علائم PMS را تجربه می‌کنند. شدت و نوع علائم نیز از فردی به فرد دیگر متفاوت است. برخی ممکن است علائم خفیف داشته باشند و برخی دیگر علائم شدید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *